tirsdag den 4. september 2012

Hindbærcupcake med hindbærmousse




Bagte de her skønne hindbær cupcake forleden dag med den skønneste hindbærfrosting, er ikke så meget til de der søde frosting med smør og flormelis, så dem går jeg lidt udenom. Men denne her frosting var perfekt, i det hele taget en frisk og syrlig cupcake med et strejf af sødme... mums.

Opskrift på hindbærcupcake med hindbærmousse, 12 stk:
  • 100 g blødt smør
  • 120 g sukker
  • 2 æg
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 2 tsk vanilje
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 280 g mel
  • 130 g friske hindbær ( frosne kan også bruges)
Tænd ovnen på 185 grader.
Pisk smør med sukker, til det bliver helt lyst og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt imellem.
Sigt melet i en anden skål og kom vaniljesukker, natron og bagepulver i.
Kom skiftevis melblandingen og kærnemælken i smørblandingen, så det bliver godt blandet.
Vend tilsidst hindbærene lige så forsigtigt i, og fyld muffinformene.
Bages i ca 20- 25 minutter, afhængig af ovntype.

Opskrift på hindbærmousse til 12 stk. muffin:
  • ½ liter piskefløde
  • 250 g frosne hindbær
  • 5 blade husblas
  • 100 g flormelis
  • 1 dl saft fra hindbærene
Varm de frosne hindbær op til min. 80 grader. Hæld bærene i en sigte og afkøl. Gem ca. 1 dl hindbærsaft.
Pisk fløden til skum og bland det med sigtet flormelis.
Udblød husblasseb i koldt vand i 10 minutter, hæld vandet fra. Smelt så husblassen i vandbad.
Bland det smeltet husblas sammen med hindbærsaften og vend forsigtigt flødeskummet i. Vend tilsidst bærene i. Stil moussen koldt i ca. 1 times tid inden brug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar