Bagte de her super lækre sprøde speltboller i morges og det er faktisk de bedste boller jeg nogensinde har bagt, hold da op. Lige så sprøde som bagerens var de og lige så luftige indeni var de.
Forskellen fra andre boller og så til dem her, er jo at de her bliver sat ind i en kold ovn, de får langsomt lov til at hæve op, derfor opstår der meget luft i dem samt de får en tynd sprød skorpe.
Dem må der helt sikkert uforskes mere i med andre melsorter :)
Opskrift på koldthævet speltboller, ca. 12 stk:
- 12,5 g gær
- ½ liter koldt vand
- 1 spsk salt
- 2 tsk maltsirup
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl græsk yohgurt, eller anden surmælksprodukt
- 350 g sigtet speltmel, urtekrams øko
- 300 g hvedemel, vinjett vårhvede
Kom først den sigtet speltmel i og dernæst hvedemelet og rør rundt med en stor ske, dejen skal være ret lind og klistert, så der skal ikke æltes her.
Væd et viskestykke i lidt vand og kom henover skålen, sæt i køleskab i minimun 8 timer, kan med fordel stå i længere tid.
Næste morgen tages dejen ud af køleskabet, tag en skål med rent vand og fugt hænderne, form så dejen til boller som sættes på en bageplade med bagepapir. Drysses med blå birkes.
Sættes midt i en kold ovn og der tændes for 225 grader ( ikke varmluft) og bages i ca. 30-35 minutter, de bliver meget flotte gyldne og med en tynd sprød skorpe på denne måde.
De ser rigtig gode ud!
SvarSletDe må afprøves næste weekend :)
SvarSlet