Super dejlig kage, som også samger rigtig godt dagene efter. Jeg har taget ugangspunkt i en af Mette Blomsterberg opskrifter, som findes i politikens bog om dessert, med en smule få ændringer. Uhm.... en dejlig kage, som slet ikke vamler eller bliver for meget. Der er desuden så mange lækre opskrifter i denne bog, hun kan sit kram.
Nøddekage m. nougatcreme til 10-12 pers, springform på ca. 22 cm. i dia.:
- Hasselnøddebunde
- 3 æg
- 125 g sukker
- 4 spsk hvedemel
- 75 g finthakkede hasselnødder
- 1 tsk bagepulver
- Nougatcreme
- 3 blade husblas
- 225 g blød nougat
- 3 pastiuserede æggeblommer. 60 g.
- 3 dl piskefløde
- Desuden:
- Ca. 125 g finthakkede hasselnødder til pynt
Bag bunden i ovnen ved 175 grader til den er fast og let gylden, ca 25 minutter. Afkøl bunden helt og befri den for formen.
Nougatcremen: Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Kom nougaten i en skål og smelt den over vandbad, den skal være lun.
Pisk flødn til skum. Vrid den udblødte husblas fri for vand og smelt den sammen med 1 spsk flødeskum i en lille gryde for svag varme, den skal være lun.
Kom æggeblommerne og den smeltede husblas i den smeltede nougat og rør godt til. Vent 5 minutter og vend så nougatmassen i den kolde letpiskede fløde.
Lav kagen: Den afkølede hasselnøddebund flækkes, så der er 2 bunde. Fordel 1/3 af nougatcremen imellem de 2 bunde og 1/3 på toppen og på siderne.
Drys så de finthakkede hasselnøddekerner ud på kagen og på siderne i et jævnt lag. Kom den sidste nougatcreme i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små rosetter ud på toppen af kagen.
Opbevar kagen på køl og servere den kold.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar