Disse små lækkerier er gode til både jul men altså også nytårs aften, netop fordi der er marcipan i.
De var rigtig nemme at lave og smager virkelig godt, minder lidt om napolenshatte :)
Opskrift på marcipanknas. Ca .50 stk.)
- Mørdej
- 300 g hvedemel
- 200 g koldt smør
- 100 g sukker
- 1 æg
- Fyld
- 250 g marcipan
- Pynt
- 150 g overtrækschokolade
Form dejen til en kugle. Pak dejen i film og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Rul marcipanen til en lang pølse på tykkelse med en lillefinger og læg den oven på den udrullede mørdej. Fold mørdejen omkring marcipanen, altså rul fra den ene ende af.
Skær pølsen i skæve snit i trekantede stykker ca. 2,5 cm i den brede ende.
Bag dem i en 200 grader forvarmet ovn. i ca. 10 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar