lørdag den 2. februar 2013

Specier med chokolade



Dette er en grundopskrift på specier og de er vildt nemme at lave, man kan komme lige den slags fyld i som man har lyst til, så det er bare fantasien.
De smager rigtig godt, men der er meget smør i, dog ikke sukker, men lidt flormelis, men de er skønne til kaffen.

Opskrift på specier med chokolade
(ca. 100 stk.)
  • 300 g smør, lurpak stuetemperatur
  • 125 g flormelis
  • 1 stang vaniljestang
  • 375 g hvedemel
  • Desuden:
  • 200 g mørk hakket chokolade
Hak smørret i mindre stykker, kom det op i en skål sammen med flormelis, kornene fra vaniljestangen og melet. Ælt det med hænderne, inden dejen bliver helt glat og smidig tilsæt da den hakkede chokolade og ælt den godt med.
Rul til stænger på ca. 3,5 cm i diameter, jeg rullede 2 ruller, hvis den hænger lidt i bordet så drys med lidt mel. Pak rullerne ind i film og læg dem på køl i ca. 2 timer eller i fryser hvis det skal gå hurtigere.
Skær dem ud med en skarp kniv, ca. 3,5 mm.
Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 8 minutter, det går meget hurtigt lige pludeslig, så hold øje med dem.
Lad dem køle af og opbevare i en tætlukket kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar