Umh perfekte fastelavnsboller og bedre end bagerens :) En lidt forsinket opskrift kommer her, da det er en uge siden det var fastelavn, men de smagte simpelthen så godt at de fortjener at komme med på bloggen.
Lavede 2 forskellige slags fyld, den ene fyld var remonce med nougat og den anden var vaniljecreme.
Opskrift på 16-18 stk.
- 2,5 dl. sødmælk
- 1 dl. fløde
- 40 g. gær
- 1 æg
- 1 spsk flydende honning
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- ca. 500 g hvedemel
- 160 g. blødt smør
Tilsæt melet lidt efter lidt. Dejen skal være glat og smidig og en smule fedtet.
Dæk dejen til i en skål og lad den hæve i 1 times tid
I mellemtiden forberedes cremerne.
Del dejen i 2 og rul dem ud til firkanter på et meldrysset bord og skær hver firkant til 9 stk. firkanter på ca. 10x 10 cm. og ca. ½ tykkelse.
Kom cremerne midt på firkanterne og luk hvert hjørne så alle 4 hjørner rammer hinanden på midten og luk dem godt så cremen helst ikke løber ud under bagningen. Dæk bollerne til og lad dem hæve yderligere ½ til 1 time. Pensl med æg og sæt dem midt i en varm ovn på 225 grader (uden varmluft) ca 12 min. til de er flotte gyldne. Afkøl dem og smør med glasur.
Remonce til 9 stk. fastelavnsboller:
- 100 g marcipan
- 75 g sukker
- 75 g blødt smør
Vaniljecreme til 9 stk. fastelavnsboller:
- 1,25 dl sødmælk
- 1½ æggeblomme pastiuseret
- 37,5 g sukker
- 10 g majsstivelse
- ½ vaniljestang og kornene
Pisk æggeblommer og sukker hvide og stive, vend majsstivelsen i.
Hæld den kogende mælk ned i æggemassen og kom det hele tilbage i gryden. Kog op under omrøring til cremen bliver tyk og cremet. Lad den køle af inden brug.
Umh de færdige fastelavnsboller
Sikke en fin blog du har :-)
SvarSletKh Sara