tirsdag den 8. maj 2012

Falafel, tzatziki og pitabrød



Falafel smager ganske godt, og det er samtidig med ret nem mad. Vi fik dem i pitabrød med tzatziki og lidt feteost. Opskriften er fra Camille Plum/den sorte gryde, har ændret en smule i opskriften.

Opskrift på 40 falafler:
  • 400 g tørre kikærter
  • stort bundt persille
  • et fed hvidløg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 løg
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • saft af en ½ citron
  • 1 spsk salt
  • olie til stegning
Kikærterne skylles grundigt og sættes i blød natten over i rigeligt vand, eller minimum 8 timer. Næste dag hældes vandet fra og der tjekkes grundigt for småsten.

Kikærter, persille og løg kommes i en foodprocessor og blandes grundigt med resten af ingredienserne, til en blød fars.
Form nu små flade deller på ca. 25 gram. Klem dem grundigt sammen i håndfladen. Steg dem ved ret høj varme, på en pande med olivenolie, til falaflerne er godt gennemstegte.

Servere falaflerne med lune pitabrød, tzatziki, fataost og en anelse salat.

Tip: De rå falafler kan fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar