fredag den 4. maj 2012

Kulmule m. krydderurterasp i spinat/ svampe kompot & rosmarin kartofler



Vi kan godt lide fisk herhjemme, det er dog desværre for sjældent vi får det. Men inde på skagenfood er der virkelig mange nemme opskrifter at finde. Jeg fandt denne her, men har ændret en del i den, min version kommer her.

Opskrift til 2 personer:
  • 300 g kulmule ( eller anden hvidfisk)
  • 50 g rasp
  • Frisk basillikum, dild, persille ( hvad du har)
  • smør
  • salt
  • peber
  • Kompot:
  • olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 2 forårsløg, i skiver
  • 150 g. bredbladet fossen spinat
  • 80 g champingnon ( jeg brugte frossen)
  • 1½ dl. fløde
Fisk: Blend rasp med krydderurterne til det får en grøn farve. Skær fileterne i potionsstykker og vend dem i raspblandingen og krydr med salt og peber. Læg fileterne i et ovnfast fad med en lille smørklat på hver fisk.
Bages i  en 200 grader varm ovn i 15 min.

Svampe/spinatkompot: Hæld lidt olie på en pande og kom det frossen spinat på, når det er tået op, så læg det i en skål. Svits nu det hakkede løg i kort tid, efterfulgt af svampe og forårsløg, tilsæt spinaten igen. (Bruger du frisk spinat, skal den bare på her først).
Tilsæt nu fløden og lad den få en cremet konsistens.

Server retten med rosmarin kartofler, lækkert brød og lidt tomat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar