torsdag den 24. maj 2012

Rissalat med laks i asiatisk dressing


Vi har her til aften fået en sund og smagsfuld salat med laks, som mættede helt godt. Opskriften har jeg fra sæson bladet, april/maj 2012. Det er Lone Kjær som skrevet opskriften.
Den er ihvert fald super god, så det er ikke sidste gang jeg laver den. Har skrevet opskriften som jeg har lavet den, har ændret en smule i gram.

Opskrift til 2 pers:
  • 3 laksebøffer ( potioner) 300 g.
  • ½ icebergsalat
  • ½ agurk
  • 1 gulerod
  • 1 avokado
  • saft af en 1/4 citron
  • ½ bundt forårsløg
  • 50 g kogte fuldkornsris
  • ½ bundt frisk koriander
  • 1 spsk sorte sesamfrø
  • salt og peber
  • Asiatisk dressing:
  • ½ rød chili, uden kerner
  • saft af ½ lime
  • 1 spsk sesamolie
  • ½ tsk flydende honning
Kog risene som på anvisningen af pakken, tror jeg brugte lige knap 1 dl ukogte ris. Lad dem køle af.
Steg laksen på en grillpande i lidt olie, ca. 4 minutter på hver side, krydr den med salt og peber. Læg den til side og lad den køle lidt af.
Skyl salaten og dryp den tør. Halver agurken og skær den i skiver på skrå. Skræl gulerødderne og skær i skiver. Skær avokadoen i skiver og dryp citronsaft over. Snit forårsløg.
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Rør chili med limesaft, sesamolie og honning.
Vend dressingen sammen med iceberg, kogte ris og hakket koriander.

Anret salaten på 2 tellerkener med agurk, gulerødder og avokoda. Del laksen i flager og top på salaten sammen med forårsløg. Drys med sorte sesamfrø og krydr med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar