Denne kage er fra The Hummingbird Bakery kagebogen, mange andre bloggere har også lavet den. Den er såmænd også rigtig god, god at servere som en dessert, men den ligger tungt. Hindbærskummet gør den lidt tunge brownie lidt lettere, så en dejlig kombination.
Opskrift til en form på 25-30 cm. / 12 stykker kage:
- Brownie
- 200 g mørk chokolade
- 200 g smør
- 250 g flormelis
- 3 æg
- 100 g hvedemel
- Cheesecake:
- 400 g flødeost ( Philadelphia naturel)
- 150 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- Hindbærskum:
- 3 dl piskefløde
- 100 g flormelis
- 150 g hindbær ( gerne frosne)
Tilsæt melet lidt efter lidt og rør forsat grundigt. Til sidst tilsættes den smeltet chokolade meget langsomt, og pisk til det er en ensartet dej.
Hæld dejen i en bagepapir beklædt form og glad den med en flad kagespartel.
Cheesecake: Kom flødeost, flormelis og vanilje i en skål og rør det sammen ved lav hastighed. Tilsæt et æg af gangen og bland det godt. Pisk ved middel hastighed, cremen er ret tynd og flydende. Pas på ikke at piske for meget, da blandingen ellers kan skille.
Kom cheesecake blandingen oven på brownien og glat den jævn, bages nu i ca. 30-40 minutter til overfladen er let gylden, cheesecaken skal være bagt, men dog ikke flydende.
Afkøl kagen på en rist og stil den bagefter i køleskab i minimum 2 timer, kan også sagtens stå natten over.
Hindbærskum: Hvis det er frosne hindbær, skal de lige have et opkog først og køle helt af.
Pisk flødeskummet stift og pisk hindbærene i sammen med flormelisen. Smør det oven på kagen lige før servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar