Opskrift på 1 stk. rundt brød.
- 5 g. gær
- 2 dl. koldt vand
- 2,5 dl. tykmælk eller yougurt
- 3 tsk. havsalt, maldon.
- 200 g. Amo hvedemel
- 300 g. fuldkornshvedemel Amo
Slå det hævede brød ned på bordet og ælt det igennem og form til et brød, der lægges i en grundigt meldrysset hævekurv med "søm" siden opad. Skal nu hæve til dobbelt str. ca. 3-4 timer i stuetemperatur med et viskestykke over.
Forvarm oven til 225 grader i varmluft. Vend forsigtigt dejen over på en bradeplade med bagepapir. Bag brødet 10 min og skru derefter ned på 175 grader og bag videre i ca. 40 min, eller til brødet lyder hult at banke på.
Lad det hvile mindst en halv time, inden der skæres i det.
Mums det ser lækkert ud. Glæder mig til at følge din blog.
SvarSlet