Man tager aldrig fejl af grydebrødet, elsker den sprøde skorpe og lufthullerne indeni, ligesom bagerens :) Har lavet det som femkorns brød denne gang, og fyldt med sesam på toppen, det var virkelig lækkert. Denne portion passer til en gryde som måler ca. 25 cm i diameter i bunden.
Opskriften som jeg lavede den kommer her.
Opskrift på 5korns brød bagt i gryde
(ca. 25 cm. i dia.)
- 345 g lunkent vand
- 1 g gær
- 8 g salt
- 50 g 5korns blanding
- 380 g hvedemel
- sesamfrø til drys
- olie til smøring af gryden
Tænd ovnen på 250 grader alm. varme. og lad gryden varme op i ovnen. Tag gryden ud, PAS PÅ, den er hedvarm, smør den lige med en anelse olie, og tip nu forsigtigt dejen over i den varme gryde, drys med sesamfrø og ind i den varme ovn igen med låg på i ca. 25 minutter. Efter de 15 minutter tag da låget af og skru ned på 230 grader og bag vidre i ca. 15 minutter til det er flot gyldent på toppen og hul i bunden.
Hæl brødet ud af gryden på en bagerist o lad det køle af, inden der skæres i det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar