Forret: Lakseroulade med dildcreme på salatbund
Opskrift til 3 pers.
- 200 g. røget laks i skiver
- Bagepapir
- 1 1/4 dl. cremefracie 38 %
- Skal og saft af ½ citron, usprøjtet
- 1/4 tsk salt samt peber
- ½ bundt purløg
- ½ spsk olienolie
- ½ spsk friskprsset citronsaft
- 50 g. blandet salat, hjerte op rucala evt.
- salt og peber
- ½ bundet dild
- ½ spsk balsamico
- flute
Læg et stykke bagepapir ud på køkkenbordet. Læg lakseskiverne ved siden af hinanden på papiret i en firkant på ca. 25 cm x 15 cm. Skiverne skal lappe et godt stykke ind over hinanden.
Smør dildcremen i et jævnt lag oven på laksefirkanten.
Rul laksefirkanten sammen som en roulade fra den lange side, brug bagepapiret som støtte og sørg for ikke at rulle papiret ind i rouladen. Når den er færdigrullet, så rul papiret godt rundt om rouladen, så den holder formen.
Læg lakserouladen i fryseren i ca. 2 timer, til den er fast nok til at skære.
Tag den op af fryseren og skær med det samme 1 cm. tykke skiver og anret ovenpå salaten med marinaden.
Servere med flute og smør
Hovedret: Grillet weber oksemørbrad, bagt kartoffel med fyld, champingnon sovs & grønne aspars
Grillet oksemørbrad.
Opskrift til 2 pers.
- Oksemørbard ca. 1 kg. ( der kunne sagtens være til 3 pers.)
- 3 spsk brun farin
- 2 spsk sød chilisauce
- 2 spsk teriyakisauce
- 3 fed prsset hvidløg
Vi grillede den på weberen. Brun den først på grillen i ca. 3 min. på hver side. Derefter gav vi den ialt 30 min. og lod den hvile i ca. 15 min. Den va 60 grader og rosa.
Bagt kartoffel med fyld.
Opskrift til 2 pers.
- 2 store bagekartofler
- 1 æggeblomme
- 2 spsk cremefraice 18 %
- 75 g. bacon i tern
- ½ bundt purløg
- salt og peber
Steg imens baconen sprød.
Når kartoflerne er færdig i oven lad dem køle lidt af. Skær så et låg af kartoflerne og skrab indmaden op i en skål. Mos det med en gaffel og tilsæt æg og cremefraice, til det har en passende konsistens. Tilsæt bacon og purløg. Smag til med salt og peber.
Fyld mosen tilbage i de tomme skaller og bag kartoflerne 15-20 min ved 200 grader.
Champingnonsovs.
Opskrift til 2 pers.
- ½ bakke champingnon
- 1/4 liter fløde
- 1 dl. vand
- 2 spsk smør
- ½ bouillion terning okse
- lidt jævning
- kulør
Dessert: Mettes hjemmelavede hindbær trifli
Opkrift til 6 pers.
Vaniljecreme
- 4 spsk sukker
- 3 spsk majsstivelse, fx. maizena
- 1 vaniljestand
- ½ liter sødmælk
- 1 æggeblomnme pastiuseret
Fyld
- 300 g. frosne hindbær ( giv dem et opkog i lidt vand, si dem lidt til sidst)
- 1½ dl. appelsinlikør, fx. cointreau
- 4 dl. piskefløde
- Ca. 100 g. makroner
Vaniljecremen: Sukker, maizena og vaniljekorn piskes godt sammen med 1 dl. af mælken. Tilsæt æggeblomme og pisk stadig godt. De resternde 4 dl. mælk koges op i en gryde med den tomme vaniljestang.
Når mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Pisk hele tiden.
Koges op i 4-5 min og hældes straks over i en kold beholder. Afkøles helt i køleskab.
Cremen kan anvendes samme dag eller dagen efter.
Servering i 6 glas: Knus lidt makroner og læg disse i bunden af glassene. Dryp med en anelse likør og læg herefter skiftevis vaniljecreme, hindbær og makroner i lag og lad dette trække koldt i et par timer.
Afslut med letpisket flødeskum lige inden servering og drys med hakket chokolade.
Hooold op hvor ser det lækkert ud.....det hele ! - godt nytår :-)
SvarSlet