Laver jævnligt knækbrød da vi spiser mange af dem og det er ret sundt. De her rugknækbrød er rigtig gode i smagen og mætter rigtig godt. Jeg har brugt gær, men tror egentlig at bagepulver vil gøre dem endnu mere sprøde.
Opskrift på rugknækbrød, 10 stk. store rugknækbrød:
- 20 g gær
- 2 dl lunkent vand
- ½ dl rapsolie
- 1 tsk salt
- 3 dl rugmel
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 1 dl hvedemel
Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir, jeg fandt en skål på ca. 15 cm i diameter, den brugte jeg til at udstikke med, læg dem over på en bageplade med bagepapir. Hullet i midten har jeg udstukket med et snapseglas og har prikket dem med en gaffel.
Bages i en 180-200 grader varm varmluftsovn i ca. 15 minutter, til de har fået en flot gylden farve. Køles af på en bagerist, kan holde sig ca. 1 uges tid i en tætsluttet beholder.
Hvis man først har taget dem ud af ovnen og stadigvæk ikke syntes de har fået nok, så kan man eftertørre dem i ovnen.
Lækre knækbrød!
SvarSletHvor meget bagepulver vil du sige der skal i, i stedet for gær?