Dejlig kombination, havde læst at flere har brugt mascarpone på pizza.
Det er samme grundopskrift jeg bruger på alle mine pizza'er, men jeg har kopieret både pizzadej og pizza sauce ind her. Denne pizza her var virkelig lækker med masacrpone og man kan stort set ikke fornemme det søde der nu er i mascarpone, det bliver som en blød flødeost der nærmest smelter på tungen.
Pizzafyldet til 2 stk. pizza'er:
- 2 mozerella kugler
- 1/4 bakke champingnon
- ½ bøtte mascarpone
- 2 pk. serranoskinke
Kom klatter på af mascarponen, i ca. ½-1 tsk. pr. klat.
Sæt ind i en forvarmet ovn på stenplade ved 250 grader, bag i ca. 8 min. Kom serranoskinken på de sidste 3-4 minutter. Da det er synd at komme skinken på pizza'en med det samme, da det bliver alt for tørt.
Opskrift til 2 tynde pizzabunde:
- 20 g gær
- 1½ spsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 2 dl lunkent vand
- 300 g hvedemel ( Pizzamel eller Italiensk tipo 00)
Læg dejen i en oliesmurt skål og vend dejkuglen så den bliver helt dækket af olie. Dæk skålen til med plastfilm og sæt dejen til hævning i stuetemperatur i 1½-2 timer, til den har fået dobbelt størrelse.
Stenpladen sættes nederst i en kold ovn og der tændes på den højeste temperatur, min ovn kan komme op på 275 grader. Der går ca. 30 min inden det hele er ordentlig opvarmet, imens laves pizzaerne.
Vend dejen ud på et melet bord, slå den ned og ælt den i ca 30 sek.
Så skal kuglen bare deles i 2 lige store kugler og rulles ud. Jeg rullede dem rundt ud ca. 25 i diameter så de var ca. 5 mm tyk. Dejen er ret elastisk og nem at strække i.
Drys lidt majsmel på stenpladen eller på et stykke bagepapir, hvis man ikke har en pizzaspade, for så kan det godt blive et problem at få pizzaen over på stenen, men ligger den derimod på bagepapir kan man lige trække den over på stepladen.
Majsmelet gør at man får en sprød skorpe.
Så skal pizzaen bare over på stenpladen og stå nederst i den varme ovn på 250 grader i ca 12-15 min. til bunden er sprød og gylden, og fyldet færdigt.
Opskrift på ca. 3 dl. italiensk pizzasauce/ til 2 pizzabunde:
- 1 dåse flåede tomater
- ½ løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk sukker
- 1 tsk hvidvinseddike
- 2 tsk tørret oregano
- 1 spsk frisk basilikum, finthakket
- 1 tsk salt
- lidt peber
Tilsæt tilsidst den friskhakkede basilkum, og smag til med salt og peber.
Tip: Den kan holde sig 2 uger på køl, men kan også fryses ned i små potioner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar