fredag den 13. juli 2012

Rugklapper





Nu hvor jeg har lavet maltsirup, skulle jeg selvfølgelig prøve at bage noget noget lækkert med det.
Jeg bagte de her rugklappere, som er vildt gode til madpakken eller som frokost stykker med lækker salat og godt pålæg. De var rigtig nemme at lave og er lavet udelukkende på grovere meltyper.

Opskrift på 10 stk. rugklapper:
  • 1 pk. gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2 dl minimælk
  • 1/4 dl olie
  • 1½ tsk salt
  • 1 spsk maltsirup (opskrift her)
  • 150 g ølandshvedemel
  • 100 g rugmel
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 100 g fuldkornsmel
  • 50 g havregryn
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt mælk, olie, maltsirup og salt. Rør de forskellige melsorter i og ælt det godt igennem til en smidig dej og stil den til hævning ved stuetemperatur i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 10 lige store boller, som formes til rugklapper ved at trække dem lidt lange og trykke dem en anelse flade, ca 1½ cm i højden og form dem pænt i kanterne.
Stilles til hævning på en bageplade med bagepapir i ca. 45 minutter.
Når de er hævet, pensles de med sammenpisket æg og drysse med speltflager.
Bages ved 200 grader i 20 minutter på miderste rille til de får en flot gylden farve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar