onsdag den 4. juli 2012

Is med sød lakrids



Har endelig fået en ismaskine, dog bare en billig uden kompressor, hvor skålen skal være i fryseren i ca. ½ døgn først, men det fungere helt fint. Nu hvor sommeren viser sig fra den lidt bedre side igen, så var det oplagt at lave lidt forfriskende is og denne is er god. Pas dog på med ikke at komme for meget lakrids sirup i, da sirupen er meget koncentreret i smagen. Isen her er en af de mindre fede.


Opskrift på is med sød lakrids, ca 1 liter:
  • 4 æggeblommer pastiuseret
  • 100 g sukker
  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2 dl minimælk
  • 1 knips salt
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 2-3 spsk sweet lakrids sirup Johan Bulow
Pisk æggeblommerne luftigt med sukkert, til sukkert er helt opløst, tilsæt vaniljesukker og salt.
Under omrøring tilsættes fløde, sødmælk og minimælk og bland det godt.
Frys ismassen på ismaskinen, det tager ca. 30 minutter, så har den konsistens som softice.
Tag en egnet bøtte til isen, kom 1/3 del af ismassen op i bunden af bøtten og kom lidt lakridssirup oven på isen i striber. Denne proces gentages 2 gange, vupti så har man lakridsis i lag.
Frys isen færdig i fryseren.
Inden servering drys med lakrids pulver.


Lakrids sirup lagt på i striber og i lag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar