onsdag den 4. februar 2015

Gulerodssuppe m. bacontern


Lavede denne sunde gulerodssuppe i aftes, den smagte forrygende, godt krydret og godt mættende.
Spiste focacia brød til, som jeg har opskriften på lige her.

Opskrift på gulerodsuppe
(2 pers.)

  • 600 g gulerødder
  • 1 porre
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g ingefær
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/4 chili
  • 1 liter vand ( måske lidt mere)
  • 2 laubærblade
  • 1 spsk Soya
  • ½ bouillon terning
  • olivenolie
  • salt og peber
  • Pynt 
  • bacontern
  • rødløg
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Rens porren og skyld den grundigt i rent vand og skær den i mindre stykker.
Sauter gulerødder, porre, hvidløg, chili, ingefær og spidskommen i et olivenolie i et par minutter.
Tilsæt nu vandet, laubærblade, bouillon terning og Soya. Bring suppen i kog så det bliver mørt i ca. 20 minutter under låg.
Tag suppen af varmen og lad den køle lidt ned, stavblend den nu, så det hele bliver flydende og jævnt. Varm den op og smag den til med salt og peber.
Bacon ternene skal steges og løgene skæres i meget tynde strimler til pynt på toppen.

Man kan desuden også pynte med gulerødder skåret i meget tynde strimler med en kartoffelskraller, og friske koriander

Ingen kommentarer:

Send en kommentar