Opskrift på grove frokostboller:
(8 stk.)
- 5 dl lunken vand
- ½ spsk. salt
- 50 g gær
- 1 spsk. honning
- 1 dl femkornsblanding
- 2 dl rugmel
- 1 tsk. mørk maltmel
- 2 revne gulerødder
- 2½ dl speltmel
- 5 dl hvedemel
- 100 g. græskarkerner
Kom nu hvedemelet i lidt efter lidt, det er ikke sikkert at alle 5 dl. skal i, da den stadig skal være lidt klæberig, dog ikke våd.
Stil til hævning et lunt sted med et viskestykke over i 45 minutter.
Form nu til runde boller, en anelse flade i det, der er til 8 boller., stil atter til hævning i 45 minutter.
Kom dem midt i oven på 210 grader i 20 minutter, til de er sprøde på toppen, tag dem ud og lad dem køle helt af, inden du kommer salat i dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar