De lækreste sprøde og saftige gulerodsboller, de skal i hvert fald bages igen snart :) De tager 12 timer at lave disse boller, da de skal hæve natten over.
Opskrift på sprøde og saftige koldhævede gulerodsboller:
(12 stk)
- 20 g gær
- 5 dl koldt vand
- 2 alm. revne gulerødder
- 4 dl hvedemel
- 4 dl ølandshvedemel
- 1 dl havregryn
- 1½ tsk salt
- 1 tsk honning
Rør ølandshvedemel i og havregryn, til sidst melet, vend det rundt med en ske.
Dejen skal være meget lind. Skyl et viskestykke i vand og vrid det for vand, kommes henover dejen og skålen stilles nu i køleskabet natten over.
Næste morgen tændes ovnen for max styrke i varmluft, kom bagepapir på en bageplade. Brug 2 sker, til at sætte 12 klatter dej på pladen. Der kan evt. drysses med forskellige kerner nu.
De skal ind i ovnen med det samme og nu skrues der ned på 225 grader, de skal bages i ca. 20 min, til de er sprøde og gyldne på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar