Der bliver hygget i køkkent i disse dage, med alverdens julebag og mad.
Her er en af juleretterne, smagte super godt. Appelsinsovsen frisker hele retten op, så super lækker alternativ til den brune klassiske sovs.
Opskrift på berberiandebryst til 2 pers:
- 1-2 andebryster
- 25 g smør
- friskkværnet peber
- groft salt
Appelsinsauce til 2 pers:
- stegesky far pande 2 spsk
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 2 dl piskefløde eller madlavningsfløde
- 2 tsk saucejævner
- ½ tsk havsalt
- friskkværnet peber
Jævn den evt. lidt mere, hvis den stadigvæk er for tynd.
Waldorfsalat til 2 pers:
- ca 20 stk grønne stenfri druer
- 2 syrlige æbler
- 1½ stilke bladselleri
- ½ dl valnøddekerner
- 2 spsk mayonaise
- 2 dl piskefløde
- ½ dl crmefraice
- lidt citronsaft
- lidt havsalt
Rør mayonaise og cremefriacen sammen med salt og cirtonsaft. Pisk fløden til flødeskum, vend forsigtig cremefraiceblandingen i flødeskummen, herefter vendes frugtblandingen forsigtigt i.
Pynt med halve vindruer og valnøddekerner.
Opskrift på brune kartofler til 2 pers:
- 500 g små kartofler
- 3 spsk sukker
- 35 g smør
Når smør og sukker er smeltet sammen til en ensaret gyldenbrun masse, kommes kartoflernerne på panden og brunes under omrøring.
Tips: Kartoflerne må ikke være våde når de kommes på panden, men fugtige
Lidt julepynt |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar