lørdag den 17. december 2011

Brunkager

Opskrift på ca. 65 stk. fra Amo's store julebagebog.

  • 250 g. hvedemel
  • 125 g. smør
  • 125 g. sukker
  • 125 g. mørk sirup ( jeg brugte lys)
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • ½ tsk. potaske
  • ½ spsk. koldt vand
  • 1 tsk. kardemomme
  • 25 g. hakkede mandler uden skral
  • 25 g.  hakket appelsinskal. F.eks. fra Dr. Oetker
Smelt smør, sirup og sukker i en gryde til sukkeret er opløst. Det må ikke koge. Lad det køle af.
Opløs potasken i vandet. Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej og sæt den i køleskabet i mindst 1 time.

Del dejen i 2 lige store dele der formes til kugler, hvorefter de trilles til ca. 30 cm. lange stænger.
Skær dejen i tynde skiver og sæt dem på en smurt bageplade eller med bagepapir.

Bag dem ca. 8 min i en 200 grader alm. ovn. Varmluft 180 grader.

OBS: Jeg trillede dem ikke i lange stænger, men rullede dejen fladt ud på et meldrysset bord og stak dem ud istedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar