Den anden dag bestod aftensmaden af boller i selleri, som vi fatisk aldrig har fået, men en gang skulle jo være den første. Det smagte faktisk overraskende godt.
Opskriften kommer her til 2-3 personer.
Frikadellefarsen:
- 400 g. hakket svinekød
- 1 løg
- ½ dl. mælk
- 1 æg
- 2-3 spsk mel
- salt og peber
- 400 g. selleri
- 1 liter hønse eller grønsagsbouillon
- 25 g. smør
- 2 spsk mel
- 1 lille tsk stødt koriander
- 3/4 dl. fløde
- salt og peber
Bring bouillonen i kog og skru ned. Form farsen til boller og pocher dem i ca. 8 min.
Tag dem op og læg dem forsigtigt i en si. Kom nu selleri stykkerne op i det kogende vand og kog dem i ca. 5 min. Læg dem bagefter i sien med bollerne.
Si det kogende vand, da det skal bruges til sovsen.
Kom smør, koiander og mel i gryden og bag det godt igennem på moderat blus. Spæd med bouillonen og pisk grundigt mellem hver spædning.
Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Lad sovsen simre i yderligere 5-6 min. Kom nu selleri og bollerne i sovsen og lad det blive varmt.
Serveres med kartofler eller ris. Vi fik kartofler.
Hej :)
SvarSletJeg har lige opdaget din blog og sidder lige og suser lidt rundt i dine opskrifter. Denne ret er noget jeg kender fra min barndom og jeg har også lavet den enkelt gang selv :) Dog bruger vi knoldselleri, så nu hvor du godt kan li "Boller i selleri" vil jeg anbefale dig også at prøve med knoldselleri - det smager fantastisk :)
Jeg syns din blog er meget inspirerende, så jeg melder mig som Fast læser :)
Hilsen
Rikke.