Jeg havde en kondensert mælk som jeg ville prøve at bruge til noget nyt og spændende, har i længere tid gået og overvejet denne konfektkage, som både himmelske kager, hjemme hos xenia og momses-univers også har lavet. Kagen er lækker, men meget tung, så små stykker på ca. 3x 3 cm er passende. Det er helt vildt lækkert med karamellen, så udemærket kage.
Opskrift på konfektkage ca. 30 stykker:
Bund:
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 180 g brun farin
- 80 g kokosmel
- 125 g smeltet smør
- 400 g kondenseret mælk
- 20 g smør
- 2 spsk lys sirup
- 100 g mørk chokolade
- 15 g smør
Bland nu ingredienserne til karamellen i en gryde og varm det op under svag varme, rør i det hele tiden. Lad det småkoge i 5 min, til det tykner og får konsistens som karamel.
Fordel karamellen oven på den bagte bund og kom kom tilbage i ovnen igen i ca. 12-15 min, til det er gyldent. Tag den ud af ovnen og lad kagen køle helt af.
Hak og smelt chokolalden, rør smørret i og bland det godt, kom det på kagen. Drys med revet hvid chokolade.
Skær evt. alle 4 kanter af, for at få nogle flotte og lige stykker. Skær nu ud i firkantede stykker, på ca. 3 x 3 cm. Kagen kan holde sig i ca. 7 dage på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar