onsdag den 18. april 2012

Jordbærtærte






Fik en trang til jordbærkage igår, det må være årstiden :) Men fandt denne her opskrift inde hos madskribent og foodstylist Lone Kjær, som har en blog med masser af lækre opskrifter.
Men den har jordbærtærte er helt sikkert den bedste jeg nogensinde har lavet, den er lige så god som bagerens ihvert fald. Til cremen havde jeg dog kun minimælk, brug istedet letmælk eller sødmælk, det gør at cremen bliver lidt tykkere og bliver liggende. Jeg lavede dog kun en halv potion kage, da vi kun er to, så jeg brugte et mindre fad og det fungere fint. Ellers skal man bruge en tærteform på ca 28 cm i diameter.

Opskrift på jordbærtærte til en form på 28 cm. i diameter eller 8 personer:
  • Mørdej:
  • 200 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 120 g koldt smør i små tern
  • 1 lille æg
  • Mazarinmasse:
  • 150 g marcipan
  • 150 g rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • Vaniljecreme:
  • 2½ dl letmæk eller sødmælk
  • 2-3 spsk sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 1 bærger pasteuriseret æggeblomme
  • 1 spsk majsstivelse

  • ca. 500 g friske jordbær
  • 100 g mørk chokolade

Mørdej: Kom mel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget og saml dejen. Læg mørdejen koldt i ca. 1 time.

Mazarinmasse: Bland marcipan og rørsukker og rør det til en ensartet masse. Tilsæt smørret lidt af gangen og pisk grundigt. Tilsæt æggene et af gangen. Tilsidst piskes melet i.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 28 cm i diameter, så den dækker hele bunden og når ca. 2-3 op af kanterne. Kom mazarinmassen over mørdejen og fordel den ligeligt over hele mørdejen.
Bag kagen i midten af en 200 grader varm ovn i ca 25 min. Tag kagen ud og afkøl den.
Smelt chokoladen og pensl tærten med chokoladen. lad chokoladen størkne.

Vaniljecreme: Kom mælk, sukker, æggeblommer, vaniljekorn og majsstivelse i en lille gryde og kog det op under omrøring ved svag varme, til cremen tykner. Tag cremen af varmen og hæl den i en ren skål og sæt den i køleskabet til den er helt afkølet.
Pynt nu kagen med vaniljecreme og kom tilsidst jordbærene på i halve stykker.

2 kommentarer:

  1. ser rigtig lækker ud og flotte billeder. Lyder som en nem og god opskrift- den gemmer jeg lige :-)

    SvarSlet
  2. Tak skal du have. Ja tærten er lige til, den er overhovedet ikke svær at lave og tager heller ikke lang tid :)
    Go dag.

    SvarSlet