tirsdag den 10. april 2012

Mango chutney burger m. hjemmelavede pommes




Elsker denne kombination af burger, hvor der er der stærke, søde og krydrede. Det er en burger jeg selv har fundet på og den er bare lækker. Lavede hjemmelavede pommefritter til, det giver lige det sidste finish.
De var virkelig lækre, helt vildt god smag og så er det slet ikke besværligt.

Opskrift på 2 stk. burgere:
  • 2 burgerboller
  • 1 stor gulerod, revet i lange tynde strimler
  • 4 spsk hot mango chutney
  • 350 -400 g hakket oksekød
  • 1 lille håndfuld cheddar
  • 8 løgringe
  • ½ bakke salatmix
  • salat mayonaise
  • 2 spsk ristet løg
Form kødet til 2 store flade hakkebøffer, og steg dem, krydr dem godt, tilsidst kommes cheddarosten på. Frituresteg løgringene. Rist burgerbollerne.
Smør salatmayonaise på burgerbollerne, kom salat på bunden og kødet på. Kom 2 spsk chutney på hver bøf, ristet løg, løgringe og de lange gulerodsstrimler.



Pommes frites til 2 personer:
  • 3 bagekartofler
  • rapsolie til dybstegning
  • salt
Hvis det er tyndt fint skral som sidder på bagekartoflerne, kan man nøjes med at skrubbe dem grundigt. Skær dem ud til pmmefritter, skær først ca. 4 skiver på langs, derefter skær dem i den ønskede størrelse.
Så skal de lægges i en stor skål koldt vand, for at udvande dem og trække stivelsen ud af dem. Lad dem ligge i vand i ca. 30-60 min. og skift vandet engang imellem, man kan se at det bliver grumset.
Tør dem grundigt med et rent viskestykke.
Tænd frituregryden på ca. 150-160 grader. Frituresteg fritterne af 2 omgange, i ca. 5 min, til de bliver møre uden at tage farve, der må endelig ikke være for mange fritter i af gangen.
Tag dem op og læg dem på køkkenrulle. Hertil kan de forberedes op til et døgn.
Lige inden de skal spises varmes olien nu op til 180-190 grader, kom fritterne i af nogle omgange, så de bliver gyldne og sprøde. Det tager ca. 5 min.
Tag dem op og læg dem på noget køkkenrulle, drys med salt.
Skær først skiver af kartoflen på langs


Skær derefter skiverne ud i de ønskede tykkelser pommes


Ingen kommentarer:

Send en kommentar