Vi har igen fået hjemmebagt stenplade pizza, men denne gang var det en pizza calzone, altså indbagt pizza.
Jeg lavede først en kødsauce som herefter skulle blandes sammen med kogt spaghetti, meget nemt.
Det smagte bare så lækkert, vil snart lave det igen :) Måske lege lidt med noget andet fyld.
Opskrift på pizzabund finder du her, det er den jeg altid bruger når jeg laver pizza.
Opskrift til 2 pizza calzone:
- 250 g hakket oksekød
- 1½-2 dåser hakkede tomater på dåse
- 1 lille dåse koncentret tomatpuré
- olie
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- ½ tsk sukker
- salt og peber
- ½ tsk muskat
- spaghetti kogt, har ikke vejet her, føl dig frem.
- 2 kugler frisk mozeralla
Kom nu koncentreret tomatpuré i, og rør rundt ved høj varme. Tilsæt du de hakkede tomater og de øvrige ingredienser og lad saucen småsimre i 30 min.
Kog spahettien imens og lad den dryppe af. Bland den med kødsaucen og lad blandingen køle lidt af.
Rul nu de færdige dejklumper ud til 2 runde pizzaer, ca 25 diameter. Læg kødblandingen på den ene halvdel af pizzabunden, læg mozeralla oven på kødblandingen.
Så skal den bare klappes sammen, altså den anden halvdel lukkes ind over fyldet og lug kanten godt til. Giv den evt. lidt små sprøjt med olivenolie, for en sprødere kant.
Lav et lille snit på toppen af calzonen, så dampen kan slippe ud.
Bag i en 250 grader varm ovn på stenplade i ca. 20-22 min.
Tip: Læg evt. papirstyndt landskinke oven på kødblandingen, smat ristede champingnon, giver en super lækker smag.
Hej
SvarSletVi prøvede den i går aftes.
Det er lækker mad og nemt.
Der skal da surfes mere rundt på den her side.
Mvh Ole