Endelig har jeg fundet den helt rigtige kombination af det sure og søde, efter min mening kan sådan en sur/sød sauce tit blive alt for sød, men denne her er lige midt i, den er rigtig godt. Har også forsøgt et par gange nu og har ændret lidt i de oprindelige opskrifter.
Opskrift til 3-4 personer:
- 6 dl vand
- 8 spsk eddike
- 10 spsk sukker
- 3 spsk tomatpuré koncenteret
- ½ terning hønsebouillon opløst i de 6 dl vand
- 2 spsk Maziena majsstivelse, (blandet med lidt koldt vand.)
- 500 g kyllinge filet
- 2 spsk sesam olie
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1½ spsk ingefær, hakket
- 1 tsk rød chili, finthakket, uden kerner
- 1 rød peberfrugt, i strimler
- 1 løg, i strimler
- 1 stor gulerod, i tynde strimler
- 1 dl ananas, i stykker
- 5 babymajs, i stykker
- 3 tsk oustersauce
- salt og hvid peber
Skær kyllingefileterne ud i strimler og steg dem i olie på en pande, tilsæt med det samme hakket hvidløg, ingefær og chili, giv endelig ikke kyllingen for meget.
Tilsæt nu gulerod, løg, peberfrugt, ananas og babymajs, det skal kun lige svitses, så der stadigvæk er bid i grønsagerne.
Kom Kyllinge/ grønsags blandingen over i saucen, smag til med oustersauce, salt og peber, kan evt. jævnes mere efter behov. Serveres med ris.
I stedet for oustersauce, kan man så bruge fiskesauce?
SvarSletJA
SvarSlet