tirsdag den 24. april 2012

Burgerboller



Her er en fantatisk god opskrift på amerikanske burgerboller, syntes de rammer en god burgerbolle rigtig godt, de er svampede og sprøde uden på. Opskriften er fundet hos grillkokkerier, som også har mange andre lækre opskrifter.

Opskrift til 24 stk. bigburger boller størrelse:
  • 2,5 dl. mælk
  • 2,5 dl vand
  • 90 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g gær
  • 12 g salt
  • 1 kg hvedemel
  • 150 g smør, eller flydende magarine
  • 2 æggeblommer til pensling
  • sesamfrø til pynt
Lun vand og mælk til håndtemperatur og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt og den smeltede smør ( afkølet) eller flydende magarine.
Rør melet i lidt efter lidt, indtil dejen er fast uden at klistre for meget. Ælt nu dejen grundigt i ca 10 minutter.
Lad nu dejen hæve i 30 minutter.
Rul ud til burgerboller, du bestemmer selv størrelsen, mine vejede 70 gram, hvilket svare til bigburger størrelse. Tryk hver bolle lidt flad med hænderne og lad dem hæve yderligere 30-40 minutter under et fugtigt viskestykke. Bland æggeblommer med 2 spsk vand og pensl hver bolle. Drys sesamfrø på dem.
Kom dem i en 220 grader varm ovn i ca. 15 min.

2 kommentarer:

  1. jeps, de ser gode ud- den opskrift vil jeg prøve en dag :-)

    SvarSlet
  2. Det syntes jeg du skulle gøre, for de er både nemme at lave samt smager skønt som en burgerbolle skal :)

    SvarSlet