søndag den 1. april 2012

Indbagt svinemørbrad m. flødekartofler og broccoli salat


Engang imellem får man lyst til lidt mere gammeldaws mad, for det syntes jeg denne ret er, men smager skønt til en forandring.
Jeg vil skrive opskriften som jeg lavede den.

Opskrift på indbagt svinemørbrad til 4 personer:
  • 1 svinemørbrad
  • 1 rulle butterdej
Fars:
  • 400 g hakket svinekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 200 g friske champingnon
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • peber
Ordne mørbraden for sener og hinder. Brun mørbraden på en pande i lidt olie, på alle sider, krydr den med salt og peber. Læg nu mørbraden til afkøling.
Rør farsen sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber. Rens champingnon og snit dem i fine tern, svits dem på en pande og afkøl dem let, inden de tilsættes farsen.
Rul butterdejen ud,  ( ca. 30x 40 cm.) Kom halvdelen af farsen på midt på butterdejspladen.
Mørbraden kommes ovenpå og resten af farsen pakkes omkring mørbraden. Pensl kanterne med æg.
Lug butterdejen ind over kødet, så der bliver en aflang pakke.
Læg pakken med samlingen nedad i et smurt ildfast fad. Pensl herefter med æg.
Bages i oven ved 200 grader i ca. 1 time.

Opskrift på broccoli salat til 4 personer:
  • 1 broccoli
  • 1 stort rødløg
  • 1 pakke bacon i strilmer
  • 1½ dl. rosiner
  • 2 spsk pinjekerner ( eller solsikkekerner)
  • Dressingen:
  • 2 dl cremefraice 18 %
  • 2 spsk mayonaise
  • 3 spsk balsamico
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • peber
Del broccolien i små buketter. Giv dem et meget hurtigt opkog, må endelig ikke få mere, da der skal være bid i dem. Skær baconstrimlerne i firkanter og steg dem gyldne.
Lad broccolien dryppe af i en si. Bland nu broccolien med finthakket rødløg, rosiner og pinjekerner.
Lav dressingen ved at blande alle ingredienserne sammen, hæl dressingen over broccoliblandingen og lad den trække i 1 times tid, er bedst helt kold.
Drys bacontern over lige inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar