- ca. 16 stk. Forårsrulledej, Tyj spring roll pasty, str. mellem
- 450 g hakket oksekød
- 1/4 hvidkålshovede. ca. 320 g
- 2 store revne gulerødder. ca. 150 g
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk sesamolie
- 1½ spsk hakket ingefær
- 2 løg hakket
- 1/4 rød peberfrugt skåret i tern
- 1/4 grøn peberfrugt skåret i tern
- ½ rød chili finthakket, uden kerner
- 1½ spsk fiskesauce
- 5 spsk soyasuce
- 2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- knips peber
- evt mazinena majsstivelse til jævnning
Kom det sidste af sesamolien i wokken og steg nu det sidste hakkede løg, hvidløg og ingefær. Tilsæt det snittede hvidkål, gulerødder og lad det falde let sammen. Så tilsættes fintsnittede peberfrugter og chili, sving det godt rundt ved høj varme. Kom oksekødet tilbage til wokken når grønsagerne er svitsets af.
Tilsæt soya, fiskesovs, salt og sukker og lad det koge ind, er det for fyldende så tilsæt lidt majsstivelse.
Lad hele blandningen køle godt af, inden det rulles til forårsruller.
Det er vigtigt at man opbevarer forårsrulledejen under et rent fugtigt viskestykke, da de ikke må tørre ud.
Læg en forårsrulleplade foran dig, med en spids ende og læg 2 skefulde fyld på under midten af den spidse ende. Så skal den rulles ca 1 gang rundt og begge sider skal ind over og så skal den bare rulles færdig, pensel endestykket med sammepisket æg, så de ikke går op. Jeg fik 16 ruller ud af denne kødblanding.
Frituresteg ved 190 grader i ca 3-4 min, det går hurtigt, så hold øje med dem.
De kan også med fordel steges i ovnen, hvor de først pensels med rapsolie på begge sider og bages ved 200 grader ved varmluft i ca 15-20 min.
Servere med sød chili sauce.
Tip: Man kan fryse de færdige, ubagte forårsruller ned, de skal bare pakkes enkeltvis i film. Så er de nemme at tage op, og skal bare have ca. 6-8 min i frituren.
De såkaldte Tyj spring roll pasty.forårsrulledej. Dette er mellemstr. |
Fyldet er lagt på, nede i det ene hjørne. |
Den nederste spids er rullet en gang op og siderne lukket ind over. |
Så er den rulle færdig. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar