lørdag den 18. maj 2013

5 korns brød bagt i gryde



Man tager aldrig fejl af grydebrødet, elsker den sprøde skorpe og lufthullerne indeni, ligesom bagerens :) Har lavet det som femkorns brød denne gang, og fyldt med sesam på toppen, det var virkelig lækkert. Denne portion passer til en gryde som måler ca. 25 cm i diameter i bunden.
Opskriften som jeg lavede den kommer her.

Opskrift på 5korns brød bagt i gryde
(ca. 25 cm. i dia.)
  • 345 g lunkent vand
  • 1 g gær
  • 8 g salt
  • 50 g 5korns blanding
  • 380 g hvedemel
  • sesamfrø til drys
  • olie til smøring af gryden
Opløs gæren i det lune vand, og tilsæt salt og 5korns blanding. Tilsæt hvedemelet og rør max i rundt i 30 sek. Alt melet skal bare lige være vådt. Stilles nu ved stuetemperatur i ca. 12 timer med et fugtigt viskestykke henover. Næste morgen vendes dejen ind over sig selv ca. 5 gange med en dejskraber, gør dette i skålen, da det jo er en våd dej. Stilles yderligere i 2 timer ved stuetemperatur med et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 250 grader alm. varme. og lad gryden varme op i ovnen. Tag gryden ud, PAS PÅ, den er hedvarm, smør den lige med en anelse olie, og tip nu forsigtigt dejen over i den varme gryde, drys med sesamfrø og ind i den varme ovn igen med låg på i ca. 25 minutter. Efter de 15 minutter tag da låget af og skru ned på 230 grader og bag vidre i ca. 15 minutter til det er flot gyldent på toppen og hul i bunden.
Hæl brødet ud af gryden på en bagerist o lad det køle af, inden der skæres i det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar