fredag den 17. august 2012

Frokoststykker




Er fan af at lave gode og sunde frokostbrød, så prøver hele tiden at lave nye forskellige slags. Denne her opskrift er faktisk også vældig god, dejlig smag af rug og saftig brød, super gode til en salat sandwich med kalkun eller noget.

Opskrift på frokoststykker, 8 store stykker:
  • 50 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 2½ tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk maltsirup
  • 200 g rugmel
  • 80 g hvedeklid
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 250 g hvedemel
  • æg til pensling
  • speltflager/ havregryn til pynt
Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt kærnemælk, salt, olie og maltsirup og rør til det hele er opløst.
Rør hvedeklid, rugmel og fuldkornshvedemel i og tilsidst hvedemelet, ælt dejen godt.
Lad dejen hæve ca. 1½ time ved stuetemperatur.
Drys mel på bordet og vend dejen ud på bordet og rul dejen ud til en 2,5 cm tyk rektangel, omkredsen på min var ca. 30 cm x 20 cm. Skær dejen en gang igennem på langs og så 4 gange på tværs, så der ialt bliver 8 stykker. Flyt stykkerne over på bagepapir og lad dem hæve 45 minutter under et viskestykke.
Stykkerne kan pensles med æg og drysses med frø eller noget.
Bages i en 225 grader varm ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar