mandag den 6. august 2012

Chokoladeroulade med hindbær og yoghurtcreme




Lavede denne lækre roulade idag, den var rigrtig nem at lave og smagte super godt og friskt. Opskriften er fra Irma, krydderiet nr. 2 maj 2012.

Opskrift på chokoladeroulade m. hindbær og yoghurtcreme, ca 10 skiver:
  • 3 store æg
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl kartoffelmel
  • ½ tsk bagepulver
  • 4 spsk kakaopulver
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 dl piskefløde
  • 125 g friske hindbær
Sæt ovnen på 200 grader. Pisk sukker, æg og vaniljesukker grundigt sammen i en skål, til det er luftigt og lyst. Vend kartoffelmel med bagepulver og kakaopulver og bland i det i æggemassen.
Beklæd en bageplade/ bagepande med bagepapir og smør dejen jævnt ud på pladen. Sæt pladen i bunden af ovnen og bag dejen i 10 minutter. Tag den ud og læg et stykke bagepapir på toppen. Lad den køle af.
Kom i mellemtiden græsk yoghurt og fløde i en skål og pisk det til skum og vend hindbærene i skummet.
Tag det øverste stykke bagepapir af og drys kagen med lidt flormelis eller sukker, læg papiret på igen og vend kagen forsigtigt, så den bagte side nu ligger nedad på bordet.
Smør fyldet på kagen og rul sammen fra den lange led.
Nu kan kagen skæres i passende skiver, kagen skal opbevares i køleskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar