søndag den 2. juni 2013

Makron muffins



De er super nemme at bage og kræver ikke det store. Så til eftermiddagskaffen, er de perfekte, hvis man ikke har tid til at lave en mere omfattende kage og de smager super lækkert :)

Opskrift på makronmuffins
(ca. 20 stk.)

  • 300 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk madelessens
  • 125 g knuste makroner
  • 125 g hvedemel
  • 125 g smeltet smør
Pisk sukker og æg luftigt sammen og tilsæt mandelessensen. Knus makronerne ned i sukkerblandingen og pisk forsat. Hvedemel tilsættes lidt efter lidt og tilsidst det let afkølet smeltet smør, røres i.
Muffin formene fyldes halvt op og bages i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 20 minutter, de skal være gyldne på overfladen.

Obs: På et tidspunkt vil de hæve en del indeni ovnen, men når de kommer ud af ovnen, falder de lidt sammen, men det er helt rigtigt, det skal de nemlig gøre.
Man kan også fylde chokolade stykker i, eller bær, rabarberkompot mm. i dem,. De kan have lidt smag af kranskage, så de smager utroligt godt.
Man kan også bage den i bradeplade, dette har jeg selv gjort på et tidspunkt.

8 kommentarer:

  1. Haps... den opskrift skal jeg prøve. Fik igår makron-muffins til et familie-rally, jeg var solgt, men fik desværre ikke opskriften :-D

    SvarSlet
  2. De var altså også gode, vildt nemme at lave. Man kan vel egentlig også komme en
    lækker frosting på :)

    SvarSlet
  3. Hej jeg afholder en lille giveaway
    håber du har lyst til at deltag.

    - http://janelindenberg.blogspot.dk/2013/07/giveaway-no-1.html

    SvarSlet
  4. Hvor længe skal den have, som bradepandekage ?

    SvarSlet
  5. Har lige sat dine makronmuffins i ovnen. Om det er den opskrift jeg håber på, så er de jo virkelig lækre.

    SvarSlet
  6. Hej og undskyld det sene svar. Jeg håber de blev som ønsket :)
    Som bradepandekage vil jeg tro den skal have 35 min, hvorimod muffinene skal have 20 min. Men det er bare at prøve sig frem, tror sagtens man kan fornemme det undervejs.
    Mvh Mette

    SvarSlet
  7. Hej Mette.
    De lyder så lækre. Har du prøvet at fryse dem? Vi skal i sommerhus om et par uger og tænkte det var den perfekte kage at have med fra fryseren :)

    SvarSlet
  8. Jeg er vist blevet helt forvirret... er det her missMette?

    SvarSlet