mandag den 3. september 2012

Blomkålsgratin




Har her til aften fået blomkålsgratin, jeg elsker denne ret. Jeg kom skinke terninger i, man kan jo også komme andet i, f.eks. kyllingestykker, bacon eller andet kød, men jeg syntes det er så lækkert med skinketern. Jeg lavede tomat bruschetta til, som var lækkert som tilbehør. Nogle spiser bare rugbrød til.
Jeg bruger altid opskriften fra karoline´s køkken, da jeg syntes denne er bedst.

Opskrift på blomkålsgratin, til 2 pers:
  • 300 g blomkål i små buketter
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 150  g kogt og skåret i skinketern

  • 90 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 10 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 3/4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æggehvider
  • 2 spsk rasp
Kom blomkålsbuketterne i kogende vand, tilsæt salt og kog dem i ca 4 minutter. Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte. Skær skinken i små tern.
Kom mel og 1½ dl af mælken i en tykbundet gryde. Pisk det til en jævning. Tilsæt resten af mælken og smøret og bring det i kog under piskning. Kog blandningen godt igennem. Tag gryden af varmen og lad blandningen køle af.
Rør æggeblommerne i melblandningen et af gangen. Tilsæt salt, peber, skinke og blomkålsbuketterne.
Pisk hviderne helt stive og vend først halvdelen i melblandningen med en dejskraber, vend tilsidst den anden halvdel forsigtigt i.
Hæld blandningen i et smurt ildfast fad, ca. 2 liters gratinfad. Drys tilsidst med rasp.
Bag gratinen midt i en 175 grader varm ovn i ca. 1 time. Tag den ud, drys med purløg og spis med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar