søndag den 30. december 2012

Honningkage med smørcreme



Fandt denne her honningkage opskrift i et af Dr. Oetker opskrifthæfter og den var egentlig udemærket, men blev hurtig tør dagene efter, så skal spises på første dagen eller andendagen, som lige går an :) men ok nem kage at lave, lavede en smule ændringer i den :)

Opskrift på honningkage med smørcreme ( lille sandkageform ca. 8 x 20 cm)
  • 62,5 g mørk sirup
  • 62,5 g honning
  • 25 g farin
  • 1/3 dl vand
  • 150 g hvedemel
  • 3/4 tsk natron
  • ½ brev honningkagekrydderi
  • ½ knivspids salt
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • saft og reven skal af en ½ ubehandlet appelsin
  • 50 g appelsin marmelade med stykker i
  • 1/4 dl kærnemælk
  • Fyld
  • 62,5 g blødt smør
  • 62,5 g flormelis
  • ½ rsk vaniljearoma
  • ½ spsk mælk
  • Desuden:
  • 75 g appelsinmarmelade
  • 75 g mørk chokolade
  • nøddeflager
Kagen: Tænd ovnen på 180 grader alm. varme.
Varm sirup, honning, farin og vand op i en gryde og lad det simre ved svag varme til farinen er opløst. Lad sukkermassen køle af i en skål. Bland sigtet mel, bagepulver, natron, honningkagekrydderi og salt i en skål og sæt det til side.
Pisk æget i den afkølede sukkermasse. Pisk dersfter æggeblommen i. Tilsæt melblandingen, appelsinmarmelade, appelsinsaft plus skalen og kærnemælk og rør endtil dejen er jævn og glat.
Hæld dejen i en form.
Bag den i ca. 50 minutter midt i ovnen. Afkøl på bagerist.

Fyld/smørcreme: Bland smør, flormelis, vaniljearoma og mælk i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer i 5 minutter ved høj hastighed.

Kageopbygning: Fæk kagen i 2 bunde. Smør først lidt appelsinmarmelade på bunden og dernæst smørcremen, læg den anden halvdel over bunden igen.

Smelt chokoladen over vandbad og smør det oven på kagen og pynt med nøddeflager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar