søndag den 30. december 2012

Marcipanknas/ Små marcipankager



Disse små lækkerier er gode til både jul men altså også nytårs aften, netop fordi der er marcipan i.
De var rigtig nemme at lave og smager virkelig godt, minder lidt om napolenshatte :)

Opskrift på marcipanknas.  Ca .50 stk.)
  • Mørdej
  • 300 g hvedemel
  • 200 g koldt smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • Fyld
  • 250 g marcipan
  • Pynt
  • 150 g overtrækschokolade
Bland mel og sukker og hak det kolde smør i. Smuldr dejen med fingerne, til der ikke er flere store klumper af smør. Tilsæt ægget og ælt til dejen er glat og ensartet, men ælt ikke for længe igen.
Form dejen til en kugle. Pak dejen i film og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Rul marcipanen til en lang pølse på tykkelse med en lillefinger og læg den oven på den udrullede mørdej. Fold mørdejen omkring marcipanen, altså rul fra den ene ende af.
Skær pølsen i skæve snit i trekantede stykker ca. 2,5 cm i den brede ende.
Bag dem i en 200 grader forvarmet ovn. i ca. 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar