mandag den 5. september 2011

De bedste fødselsdagsboller.


Der er ikke noget bedre end en varm fødselsdags bolle med smør på, de her har virkelig en dejlig mild krydret smag, mums.

Ingredienser til ca. 14 stk. boller

  • 500 g. hvedemel
  • 2 dl. sødmælk
  • 50 g. gær
  • 100 g. magarine
  • 1 æg
  • 50 g. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. kardemomme stødt
Lun mælken og opløs gæren i salt og sukker, til gæren bliver helt flydende efter et halvt minuts tid. Den lune mælk hældes nu i og de andre ingredienser tilsættes. Ælt dejen godt og lad den hæve i en halv times tid.

Nu laves der ca. 14 boller, de stilles til hævning i en halv times tid, hellere for lang tid end for kort.

Nu pensles bollerne og bages på miderste rille i 10-15 min til de bliver gyldne på overfladen ved 200 grader i alm. ovn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar