onsdag den 18. april 2012

Påskeæg med nougatknas






Bedre sent end aldrig, så her kommer en af min opskrifter på marcipan/påskeæg. Nøj hvor var de dog lækre, specielt med knasen midt inde i ægget. Chokoladen blev ikke vildt pæn at se på, men de smagte altså forrygende. Opskriften fandt jeg på denne skønne blog.

Opskrift på 8 store marcipanæg:
  • marcipan
  • lys overtræks chokolade
  • 20 g hasselnødder
  • 1 spsk sukker
  • 80 g nougat
Nougatknas: Smelt sukkert på en pande og tilsæt hele hasselnødder. Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Hak dem fint.
Smelt nougaten og bland de hakkede hasselnødder i.
Læg små runde kugler på et stykke bagepapir og sæt dem på køl, tager ca 30 minutter, så er de klar.

Rul et stykke marcipan ud og læg en kugle nougat på og form som æg, jeg fik ialt 8 stk. æg.
Overtræk æggene med den lyse overtrækchokolade og pynt med finthakkede hasselnødder, mens chokoladen stadigvæk er fugtig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar