torsdag den 19. april 2012

Pizza bagt på stenplade m. kartoffel og rosmarin




Fik lyst til kartoffelpizza, det virker så sommerligt på en eller anden måde. Men hold op, hvor sådan en kartoffel pizza mætter, tror det er pågrund af kartoflerne. Men en lækker pizza, måske med knap så meget smag.

Opskrift til 2 pizzaér:
  • 1 potion pizza dej
  • ca 4-5 alm. kartofler
  • 2 pakker serano, eller 10 skiver
  • 1 alm. løg
  • 2 kugler mozeralla
  • ½ dl. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • friske rosmarin kviste
Lav dejen til pizza bundene, find opskrift her. Skræl kartoflerne og skær dem i ultra tynde skiver, blancher kartofelskiverne i 30 sekeunder i letsaltet kogende vand. Bland hvidløg med olivenolien og pensel bundene med olien. Fordel mozerallaen og løgskiverne på pizzabundene.
Kom kartofelskiverne på pizzaerne, så de ligger pænt, drys med rosmarin. Vi kom lidt serano skinke på, måske det er bedst at komme det på de sidste 5 minutter der er tilbage af bagetiden, hvis man ikke ønsker det for sprødt. Kom lidt tilfældigt olivenolie ud på pizzaerne.
Så skal de ind i en forvarmet ovn med varm stenplade, nederst i oven i ca. 15-20 min. på 250 grader alm. varme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar