søndag den 14. april 2013

Træstammer med marcipan & chokolade


Havde en masse kagerester i fryseren som jeg syntes skulle bruges nu, da det ellers bare fylder op og det er synd at smide ud. Men det er altid en god løsning at bruge kagerester til træstammer, romkugler eller studenterbrød.

Opskrift til 12 stk. træstammer med marcipan:
  • 500 g kagerester ( f.eks. chokoladekage, sandkage, digestive kiks, winnerbrød)
  • 2 spsk flormelis
  • 3 spsk kakao pulver
  • 50 g kokos
  • 40 g blødt smør
  • 20 g hindbærmarmelade
  • 1½ spsk romessens
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Desuden:
  • ca. 350 g marcipan
  • ca. 60 g mørk chokolade
Kør alle kageresterne i en foodprocesser til det er godt smuldret, tilsæt de øvrige ingredienser, man kan fornemme sig frem om konsistensen er ok, de skal ikke være for klistrede, men heller ikke tørre.
Så er det bare at trille massen til lange pølser, jeg fik 12 stk. store træstammer ud af denne potion. Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis eller imellem 2 stykker bagepapir. Læg de rullede pølser ud på marcipanen og luk samlingen i bunden. Smelt noget mørk chokolade og dyp enderne på træstammerne ned i chokoladen, vupti... så er der træstammer.
Massen kan med fordel også bruges til romkugler eller studenterbrød.

2 kommentarer:

  1. Tak for lækker inspiration Mette- har lige lavet min egen version men blev inspireret til at bruge en kage rest, efter at have set din forleden. Kh Sara

    SvarSlet
  2. Hej. Dejligt at høre, og at andre syntes om ens ideer :o) Altid dejligt.
    Dine ser også rigtig fine ud. Go aften :)
    Kh Mette

    SvarSlet