onsdag den 11. april 2012

Vietnamesiske rispapirruller




Nu har jeg gået i lang tid og tænkt på at lave de såkaldte vietnamesiske rispapirruller, jeg havde nemlig købt ind til det. Det er en meget simpelt ret, kan både bruges som frokost, snack eller endda aftensmad, vi fik dem til aftensmad og de mættede fint. Det er en god både at indtage en masse friske rå grønsager på.
Man kan komme i lige hvad man har lyst til og evt. rester fra køleskabet.
Vi spiste 3 ruller hver, så min version af en opskrift til 2 personer kommer her.

Opskrift til 2 personer:
  • 6-8 stk. rispapir
  • agurk
  • rød peber
  • iceberg
  • gulerødder
  • avokado
  • Vermicelli nudler (glasnudler)
  • 2 kyllingefiléter
  • Marinade til kyllingfiléterne:
  • Teriyaki marinade
  • ½ rød chili uden kerner, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • olivenolie
  • soya
  • ingefær finthakket
Skær kyllingefiléterne i lange strimler og marinere det i overstående marinade og lad det trække 1 times tid.
Steg kyllingstrimlerne i lidt olie.
Snit alle grønsagerne i lange tynde strimler og riv iceberget ud i halvstore blade.
Glasnudlerne skal overhældes med varmt vand og stå et par minutter og herefter dryppe af i en si.
Rispapiret skal dyppes i varmt vand i ca 30 sekunder, så det bliver blødt og elastisk. Læg det kortvarigt på et rent viskestykke, for lige at tage det overskydende vand.
Så er det skam bare at lægge det fyld i man nu har lyst til, læg  fyldet lidt under midten og rul så nederste sykke ind over fyldet først, derefter begge sider indover, så skal den bare rulles stramt, uden at papiret sprækker. Skæres over midt på, så man har 2 ruller.
Servere sød chilisauce til.

1 kommentar: