torsdag den 18. februar 2016

Auberginemos

Super lækkert som en lille forret eller appetitvækker, typisk græsk. Er så lækkert oven på et stykke godt brød, kunne være foccacia brød.

Auberginemos.
ca. til 6 pers.

  • 2 store auberginer
  • 1/2 dl rasp
  • 2 spsk fintrevet løg
  • 1 tsk knust hvidløg
  • 1½ dl olivenolie
  • 2 spsk lys vineddike
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • lidt sukker

Skyl og tør auberginer og læg dem på en plade i en 275 grader varm ovn i 15 minutter. Skru ned til 150 grader og bag auberginerne i ca. 30 minutter, indtil de er helt bløde at trykke på.

Tag dem ud og lad dem køle en smule af. Pil skallen af og læg auberginekødet i en skål. Mas og rør auberginekødet sammen med en håndpisker til en jævn blød masse.

Pisk rasp og løg i. Pisk Olie, vineddike og citronsaft i, lidt efter lidt. Konsistensen skal være som mayonnaise. Smag til med salt og peber og rund smagen af med en anelse sukker. Sæt skålen i køleskabet i mindst 4 timer.

Rør igen mosen sammen og smag til. Mosen serveres i et fad drysset med fintklippet persille. E.v.t. pyntet med sorte oliven. Spis groft brød til, som dyppes i mosen

Tips:

Retten er fra det græske køkken, og kan laves dagen før. Retten skal mindst stå og trække 4 timer, før den spises. Der kan evt. også blandes kogt moset kartoffel i retten, og raspen kan udskiftes med brød udblødt i vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar