tirsdag den 27. november 2012

Banket kyllingfilét m. cremet chilipasta og salat


I aften faldt aftensmaden på denne ret. Når kyllingefiléterne bliver banket, bliver de virkelig møre og saftige.
Fik en skøn cremet pastaret til og en frisk salat, bestående af blandet salatblade, vindruer, agurk og rødt peber. Det hele spillede bare rigtig godt sammen.

Opskrift på banket kyllingfilét til 2 pers:
  • 2 store kyllingefiléter
  • 1 dl rasp
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret persille
  • ½ tsk tørret chili
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • knips salt og peber
  • 1 dl. letmælk
  • olivenoile til stegning
Kyllingefiléterne duppes tørre med køkkenrulle. Kom dem i en frysepose og læg dem på et skærebræt, bank dem flade med en kødhammer til de ca er 1 cm tykke. Skær evt. kyllingefiléterne over en gang, hvis de bliver for store.
Bland raspen med krydderierne i en skål og hæl mælken over i en anden skål. Varm en pande op med en god sjat olivenolie opå. Dyp først kyllingefiléterne i mælken og dernæst raspblandingen og kom dem på den varme pande og steg dem ca. 7 minutter på hver side til de er gennemstegte og gyldne.


Opskrift på cremet chili pasta til 2 pers:
  • 200 g pasta
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ løg, finthakket
  • ca. 12 store cocktailtomater
  • 1 dl madlavningsfløde
  • ½ rød chili, finthakket uden kerner
  • lidt citronsaft
  • salt og peber
Kog pastaen efter anvisningen. Varm en gryde op med olivenolie i, svits den finthakkede chili, kom derefter hakket hvidløg i og derefter hakket løg, uden det tager for meget farve.
Hak tomaterne og tilsæt dem chiliblandingen og svits dem med i ca. et pat minutter, kom nu fløden i og lad den småsimre i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
Vend nu pastaen i flødeblandingen og den er klar til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar