lørdag den 6. oktober 2012

Porretærte med skinke og hytteost


Jeg syntes det er så nemt at lave madtærter, de er gode at lave hvis man har lidt rester man ikke lige ved hvad man skal bruge til. Den her tærte var super godt, med en masse smag i. Jeg lavede lidt hvidløgsdip til og en god salat og vupti... så var der aftensmad :)

Opskrift på porretærte med skinke og hytteost til 2-3 pers:
  • 1 dl vand
  • 1 dl olie (raps)
  • 2½ dl hvedemel
  • 2½ dl havregryn
  • ½ tsk salt
  • Fyld:
  • 3 æg
  • 250 g hytteost
  • 2 porre
  • 100 g skinketern
  • salt og peber
Tærtebunden: Bland det hele sammen, kan gøres bare med hænderne. Lad dejen hvile 1 time i køleskab, eller gerne til dagen efter.Smør en tærteform og kom dejen i, prik huller med en gaffel, skal forbages i en 200 grader varm ovn i 12 min.

Fyldet: Start med at rens porrene og skær dem i skiver, kog dem i ca. 3 minutter og lad dem dryppe af.
Skær skinken i tern. Pisk æggene sammen og bland med hytteost, tilsæt salt og peber.
Tag tærten ud af ovnen efter den har forstegt og kom skinketern og porre på, kom derefter hytteostblandingen henover. Bag tærten færdig ved de 200 grader i ca. 30-40 minutter.
Servere med det samme, med en god salat til samt en cremefraicedip.

1 kommentar:

  1. Uhm, tærte er altid godt - total god tøm-køleskabet ret (:

    - Anne

    SvarSlet