tirsdag den 9. oktober 2012

Macarons med karamelcreme



Opskrift på macarons med dolce latte karamel, 32 halve, altså 16 stk. hele macarons:
  • 130 g mandler
  • 225 g flormelis
  • 3 æggehvider, pastiuseret
  • 75 g sukker
  • pastafarve
  • Desuden:
  • 1/4 glas dolce latte karamel
Kog mandlerne og smut dem, tøt dem godt. Blend dem til fint mandelmel, skal have konsistens parmasanost.
Blend flormelis med mandelmelet og bland det godt sammen, si evt. blandingen i en skål.
Pisk hviderne stive og tilsæt sukkert og pisk det godt sammen. Vend nu forsigtigt marengs blandingen i mandelblandingen og tilsæt pasta farve eller smagsgiver.
Kom blandingen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt det ud i runde cirker på ca. 5-6 cm. i diameter på en plade med bagepapir, det er en meget passende størrelse.
Lad nu de ubagte bunde stå i mindst ca. 20-30 minutter, så de kan sætte sig ( hvis man ikke gør det, så vil de sprække, revne og ikke få foden) Man skal kunne røre ved dem, hvor de føles faste uden at klistre.
Sæt kagerne i en 150 grader varm ovn på miderste rille, i ca. 15-16 minutter, hold øje med kagerne, de må endelig ikke begynde at tage farve, så får de for meget.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af, inden de tages af bagepapiret, da de ellers vil gå i stykker.
Kom dolce latte karamel i en sprøjtepose og kom på en macarons og kom en macarons mere ovenpå.

Tip: Man kan sagtens selv lave sin dolce latte karamelcreme, nemlig af kondenseret mælk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar