fredag den 5. oktober 2012

Femkorns stykker


En rigtig lækker bolle, som mætter godt. De er meget nemme at lave og smager rigtig godt.
Man kan sagtens skifte noget af hvedemelet ud med andet groft mel hvis man ønsker dette.


Opskrift på femkorns stykker, 11 stk:
  • 50 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1½ dl græsk yoghurt eller anden surmælksprodukt
  • 1½ spsk salt
  • 1 dl femkorns blandning
  • 550 g hvedemel
  • Desuden:
  • Sesamfrø til drys
Opløs gæren i det lune vand og bland yogurten i, gæren skal være helt opløst. Tilsæt salt.
Kom femkorns blandingen i og kom hvedemelet i sammen med, ælt til dejen er smidig og glat.
Stilles et lunt sted til hævning i 45 minutter.
Når de skal formes som trekanter, rulles dejen i ca. 3 cm tykkelse og ca. 50 cm lang og 20 cm. bred. Så skæres dejen først over en gang midt i på langs. Så skal der skæres trekanter, som ca. måler 10 cm x 10 cm. Lægges forsigtigt over på en plade med bagepapir og stilles igen til hævning i 45 minutter.
Pensels med sammepisket æg og drysses med sesamfrø. Bages ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar