torsdag den 25. oktober 2012

Appelsinkage m. chokoladestykker og nøddekaramel



Nøj en lækkerbisken den her, den har bare det hele. Den lidt tunge sandkage konsistens med lækre søde chokoladestykker i og den syrlige friske orange smag, toppet med den mest lækre sprøde karamel/nødde masse.
Har selv fundet på sammensætningen af kagen, så er godt tilfreds :)
Til info, brugte jeg sådan nogle aflange små forme, 8 stk. Har du ikke dette, så brug istedet en rund bageform på ca. 20 cm. i dia.

Opskrift på appelsinkage m. choladestykker og nøddekaramel:
  • Til bunden:
  • 240 g blødt smør
  • 240 g sukker
  • 4 æg
  • 240 g hvedemel
  • 2 tsk bagepuver
  • knips salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk revet appelsinskal
  • 4 spsk cremefraice
  • 120 g hakketchokolade
  • Nødde/karamel toppingen:
  • 100 g sukker
  • 70 g honning
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 80 g smør
  • 2 spsk revet appelsinskal
  • 100 g hasselnødde flager ( køb dem færdige, de er bedst)
Til bunden piskes smørret luftigt og sukkert tilsættes, hvor det piskes helt lyst og luftigt.
Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt imellem hvert. Sigt melet med bagepulveret og vaniljesukkret, og kom det lidt efter lidt i smør blandingen og bland cremefraichen i sammen med og den reven appelsinskal. Vend tilsidst det hakkede chokolade i.
Kom dejen i en smurt form, eller man kan bage dem i små fine forme, jeg fik 8 stk. i aflange forme.
Kommes i en 170 grader varm ovn i ca. 25 minutter. Tages ud og afkøles.

Nødde/karamel toppingen: Kom sukker, piskefløde, smør, honning og vaniljesukker i en tykbundet gryde og bring det i kog. Tilsæt den revet appelsinskal og hasselnøddeflager og lad det koge et par minutter, indtil det er blankt. Tag gryden af varmen og lad den afkøle en anelse, men ikke helt.

Stryg den nylavede nødde topping ud over den kun lune kage og bag i yderligere ca. 10 minutter, ved 185 grader, til man kan se at karamellen har sat sig nogenlunde. Den stivner ekstra når den kommer ud af ovnen.
Spis kagen lun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar