fredag den 5. oktober 2012

Snickerskage med chokoladeganache


Har bagt lidt sødt til ganen her idag, mange har allerede lavet denne snickerskage, så nu måtte jeg selv prøve. Det er helt sikkert en rigtig lækker kage med masser af smag, et stykke så er man godt mæt.
Istedet for chokolade ganache, kan man sagtens bare smelte noget almindeligt chokolade og komme på.


Opskrift på en snickerskage m. chokoladeganache, rund form på 17 dia:
  • Kagebund
  • 100 g blødt smør
  • 2 dl rørsukker
  • 2 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g saltede peanuts
  • Karamel
  • ½ dl fløde
  • ½ dl sirup
  • 1 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g smør
  • 1 dl sukker
  • Chokolade ganache
  • 125 g mørk chokolade
  • 1/4 piskefløde
  • 12 g smør
Kagebund: Rør smør sammen med sukker, tilsæt æg et af gangen og pisk det godt sammen. Bland bagepulver med mel og rør det i smørblandingen. Smør en form oh fordel dejen i formen, drys med peanuts over. Bag kagen i en 200 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter.

Karamelcremen: Lav karamelcremen meds kagen er i ovnen. Kom alle ingredienserne i en gryde, som langsomt bringes i kog under omrøring, lad den nu simre i ca. 7-8 minutter.
Karamelmassen hældes over kagen imens den stadigvæk er varm, skal nu køles helt af.

Chokolade ganache: Kom smør, fløde og hakket chokolade i en lille gryde, som varmes langsomt op og røres godt sammen, når den er smeltet er den færdig.
Hæld ganachen over den kolde kage og lad den stivne i ca. 45 minutter.
Man kan også sagtens bare bruge chokolade kun til overtræk, bare smelt det og kom det over kagen.
Kagen holder sig ca. 1½ døgn, men også fryses ned.

1 kommentar:

  1. Årh det burde være forbudt at poste sådan et indlæg :D Den ser syndig og lækker ud!

    SvarSlet